Ontdek ons aanbod winterbanden

Ontdek ons aanbod winterbanden

Signalen van bandenslijtage

De band met onze banden … Vaak besteden we onvoldoende aandacht aan de banden van onze wagen. Waarop moet u echter letten?

Wat zijn de signalen van bandenslijtage?

Doordat ze voortdurend worden gebruikt, verslijten de banden relatief snel. Hou daarom de volgende zes signalen in de gaten voor een optimale veiligheid:

 1. Slijtage-indicator

  Het eerste wat u controleert, is de slijtage-indicator (een stuk rubber in een bandgroef). Als dat rubberen ijkpunt zich op hetzelfde niveau bevindt als het niveau van de band (1,6 mm), dan is het tijd om de band te laten vervangen. Ook een profieldiepte van 2 mm verhoogt echter al de kans op aquaplaning.

 2. Versleten, beschadigd of vervormd loopvlak

  Is de profieldiepte van uw banden kleiner dan 1,6 mm? U loopt gevaar! Uw remafstand wordt namelijk heel wat langer (35 m extra bij een snelheid van slechts 60 km/u!) en ook het risico op aquaplaning neemt gevoelig toe. Nog een belangrijk element: u pleegt een inbreuk op het verkeersreglement.

 3. Bandenspanning

  Een niet goed opgepompte band leidt tot een slechtere wegligging, een snellere slijtage van de banden, meer kans op een klapband en extra brandstofverbruik. Controleren is dan ook de boodschap! De aanbevolen bandenspanning vindt u aan de binnenkant van de deur van de bestuurder en in de handleiding van uw wagen.

 4. Beschadigde velg

  Een kromgetrokken of gedeukte velg zorgt voor extra slijtage en vergroot de kans op een klapband. ...

 5. Trillingen of abnormale geluiden tijdens het rijden

  Uw wagen moet wellicht uitgelijnd worden. Maak hier een afspraak voor het uitvoeren van een uitlijning ...

 6. Een wagen die afwijkt

  Moeilijk stuurt en abnormale slijtage aan de zijwanden van de band kunnen het gevolg zijn van een slechte uitlijning. Denk erom uw banden regelmatig te laten controleren.

Bandenhotel

Plaatgebrek is voor velen onder ons een probleem. Geen zin om 2X per jaar te sleuren met een set banden. Bespaar je deze zorgen en kies voor een stockage in uw vertrouwde garage.

Voordelen Valckenierbandenhotel

 • hoeft u zich geen zorgen te maken over het stockeren van uw set banden.

 • geen gesleur met zware en vuile banden.

 • geen banden die thuis onnodig plaats in nemen

 • door ons droog en op temperatuur gestockeerd.

 • correcte labeling door ons: juiste band komt terug op de juiste plaats op het voertuig.

Prijs 80 euro incl Btw per jaar (montage en demontage NIET inbegrepen).

Voorbeeld: U laat in maart u winterbanden naar zomerbanden wisselen en betaalt hiervoor 40 euro Btw incl voor de stockage in ons bandenhotel. Op 15 oktober laat u de zomerbanden naar winterbanden wisselen en betaalt voor de stockage 40 euro Btw incl. Dus voor de 2 stockageperiodes moet u op 80 euro incl BTW rekenen per jaar.

Vraag ons advies over zomerbanden

Natuurlijk hebt u ook een budget voor ogen… en specifieke voorkeuren. Leg dat voor aan onze specialisten… Dan gaan ze samen met u op zoek naar de perfecte banden voor de correcte prijs.

Winterbanden: geen overbodige luxe

Elk jaar vriest het. En bijna elk jaar valt er sneeuw in ons land. Gevolg? Uw auto krijgt het lastig. Want zijn banden verliezen hun grip en hun remvermogen als het kouder wordt dan 7 graden. En dat is om problemen vragen. Door de wagen uit te rusten met winterbanden vermijden we deze problemen.

Rij comfortabel door de winter

Winterbanden garanderen dat uw auto ook ’s winters dezelfde prestaties levert. Ze hebben een hoog silicumgehalte in het rubber, en asymmetrische (of directionele) gelamelliseerde loopvlakken. Die houden uw auto ook in koude temperaturen netjes op de weg.

Winterbanden kosten niets meer

Neen, uw vier winterbanden zijn niet gratis. Maar zolang u ze gebruikt, rusten uw zomerbanden uit. En dus gebruikt u die veel langer. Anders gezegd: als u winterbanden gebruikt tijdens de koude maanden, hebt u zeker vier jaar lang geen nieuwe bandenset nodig (bij een gemiddelde van 15.000km per jaar)